Foundation The Quill

The Quill St. Eustatius

Verslavingszorg en drugs

Verslavingszorg

Foundation The Quill richt zich voornamelijk op verslavingszorg voor middelen als alcohol, XTC, heroïne en cocaïne. Verslaafd zijn betekent in de praktijk dat mensen afhankelijk zijn van een of meerdere middelen en een redelijk deel van hun dag besteden aan het verkrijgen hiervan. Door deze afhankelijkheid ontstaan problemen op verschillende leefgebieden zoals wonen, werken en sociale contacten.

Zorg voor een verslaafd medemens dient allesomvattend te zijn. Concreet betekent dit het geheel van een verbetering van de leefomstandigheden, gezondheid en opheffen van de verslaving. Het gelijktijdig aanpakken van zowel de verslaving als de tekorten op de verschillende levensgebieden, geeft een grotere kans van slagen voor deze mensen om terug te keren in de maatschappij. Een gelijktijdig doel van deze aanpak is namelijk het herstellen van het zelfvertrouwen van mensen met een verslaving.

De behandeling van de verslaving is slechts een onderdeel van de totale problematiek: het gaat om de persoon en zijn/haar levensproblemen.


Informatie over drugs

Voor de omgeving (ouders, familie, vrienden, buren, onderwijzers, professionals in de zorg) is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende soorten drugs en hun gevaren. De onderstaande websites kunnen hierbij helpen: